Fulltextové vyhledávání

Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Oddělení > > Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení provádí:IMG_8991u.jpg

  • komplexní senzorické analýzy, komplexní bakteriologické a mykologické analýzy potravin všech komodit a surovin určených k výrobě potravin. Laboratoř používá vyšetřovací postupy podle národní a mezinárodní legislativy
  • laboratorní verifikaci systému kritických kontrolních bodů (HACCP)
  • potřebné analýzy při exportech a importech
  • detekci reziduí inhibičních látek (např. antibiotik a chemoterapeutik) v mase, mléce a vejcích mikrobiologickými metodami
  • průkaz patogenů a stafylokokových enterotoxinů v potravinách přístrojem VIDAS imunodetekcí
  • průkaz genů pro produkci stafylokokových enterotoxinů
  • průkaz živočišné bílkoviny použité při výrobě potraviny metodami PCR a ELISA
  • v případě potřeby odběr vzorků
  • poradenskou a konzultační činnost, včetně označení potravin podle platné legislativy

Většina metod používaných na oddělení je akreditovaná.

Zkušební metody hygieny potravin najdete zde

 

Pracovníci Telefon E-mail
MVDr. Jarmila Ondrušková
vedoucí oddělení, NRL pro koagulázapozitivní stafylokoky a RL pro kojeneckou a dětskou výživu
+420 585 557 240 jondruskova@svuol.cz
MVDr. Miluše Oslíková +420 585 557 271 moslikova@svuol.cz
Mgr. Petr Ambrož +420 585 557 259 pambroz@svuol.cz
MVDr. Tereza Juchová +420 585 557 270 tjuchova@svuol.cz