Fulltextové vyhledávání

Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Oddělení > > DP Kroměříž - Oddělení cizorodých látek > Chemické parametry v poživatinách a nápojích

jakostní parametry potravin a jejich nutričních hodnot

Stanovení obsahu soli

ekvivalent soli dle nařízení EPaR č.1169/2011 vypočtený podle vzorce: sůl = sodík x 2,5

Stanovení sterolů metodou GC-FID

cholesterol

Stanovení složení mastných kyselin (MK) metodou GC-FID

MK jednotlivé: C4:0, C6:0, C8:0, C10:0, C11:0, C12:0, C13:0, C14:0, C14:1, C15:1, C16:0, C16:1, C17:0, C17:1, C18:0, C18:1n9t, C18:1n9c, C18:2n6t, C182n6c, C20:0, C18:3n3, C21:0, C20:2, C22:0, C20:3n6, C22:1n9, C20:3n3, C20:4n6, C23:0, C22:2, C24:0, C20:5n3, C24:1, C22:6n3, C18:1n11t, C18:1n11c, C22:5n3

MK dle skupin: nasycené, mononenasycené, polynenasycené, trans, omega-3, omega-6, omega-9

Průkaz cizího tuku v mléčném tuku metodou GC-FID

Stanovení triglyceridů: C24, C26, C28, C30, C32, C34, C36, C38, C40, C42, C44, C46, C48, C50, C52, C54

Stanovení mentholu a cineolu metodou GC-FID

Stanovení organických kyselin metodou GC-FID

kyselina mléčná, kyselina 3-hydroxymáselná, kyselina jantarová

Vysvětlivky:

GC-FID  - plynová chromatografie s detektorem plameno-ionizačním