svuolomouc_header.jpg
Drobečková navigace

Úvod > Odděleni > Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení provádí:

  • komplexní senzorické analýzy, komplexní bakteriologické a mykologické analýzy potravin všech komodit a surovin určených k výrobě potravin. Laboratoř používá vyšetřovací postupy podle národní a mezinárodní legislativy, včetně EU
  • laboratorní verifikaci systému kritických kontrolních bodů (HACCP)
  • potřebné analýzy při exportech a importech
  • detekci reziduí inhibičních látek (např. antibiotik a chemoterapeutik) v mase, mléce a vejcích mikrobiologickými metodami
  • průkaz patogenů v potravinách přístrojem VIDAS imunodetekci
  • průkaz živočišné bílkoviny použité při výrobě potraviny metodami PCR a lab.potravinyELISA
  • v případě potřeby odběr vzorků
  • poradenskou a konzultační činnost, včetně označení potravin podle národní legislativy

Většina metod používaných na oddělení
je akreditovaná

Zkušební metody hygieny potravin:

Pracovníci :     
MVDr. Jarmila Ondrušková
vedoucí oddělení, NRL pro koagulázapozitivní stafylokoky, RL pro kojeneckou a dětskou výživu
+420 585 557 240 jondruskova@svuol.cz  
MVDr. Miluše Oslíková +420 585 557 271 moslikova@svuol.cz 
Mgr. Petr Ambrož +420 585 557 259 pambroz@svuol.cz 
Mgr. Alena Jarošová +420 585 557 270 ajarosova@svuol.cz 

 

 

svuolomouc_footer2.png