Drobečková navigace

Úvod > Odděleni > Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení hygieny potravin a krmiv

Oddělení provádí:

  • komplexní senzorické analýzy, komplexní bakteriologické a mykologické analýzy potravin všech komodit a surovin určených k výrobě potravin. Laboratoř používá vyšetřovací postupy podle národní a mezinárodní legislativy
  • laboratorní verifikaci systému kritických kontrolních bodů (HACCP)
  • potřebné analýzy při exportech a importech
  • detekci reziduí inhibičních látek (např. antibiotik a chemoterapeutik) v mase, mléce a vejcích mikrobiologickými metodami
  • průkaz patogenů v potravinách přístrojem VIDAS imunodetekcí
  • průkaz živočišné bílkoviny použité při výrobě potraviny metodami PCR a lab.potravinyELISA
  • v případě potřeby odběr vzorků
  • poradenskou a konzultační činnost, včetně označení potravin podle platné legislativy

Většina metod používaných na oddělení
je akreditovaná

Zkušební metody hygieny potravin:

Pracovníci :     
MVDr. Jarmila Ondrušková
vedoucí oddělení, NRL pro koagulázapozitivní stafylokoky a RL pro kojeneckou a dětskou výživu
+420 585 557 240 jondruskova@svuol.cz  
MVDr. Miluše Oslíková +420 585 557 271 moslikova@svuol.cz 
Mgr. Petr Ambrož +420 585 557 259 pambroz@svuol.cz 
MVDr. Tereza Juchová +420 585 557 270 tjuchova@svuol.cz 

 

 

Česky English

Od 1. 1. 2017 na SVÚ Olomouc oddělení patologické morfologie po technických úpravách pitevny přijímá k pitvě kadávery zvířat i o vyšší hmotnosti než 500 kg (skot, koně, zvířata ze ZOO apod.).  Před doručením těchto kadáverů je nutná předchozí telefonická domluva.

Bezhotovostní platby za laboratorní vyšetření

Našim klientům nabízíme možnost úhrady laboratorního vyšetření platební kartou přímo na recepci SVÚ Olomouc.

svuolomouc_footer2.png